С отказа на петима дептати от ДПС, сред които и Марияна Георгиева, Пазарджик може да се похвали с двама депутати, които са били избрани от една политическа сила, а сега ще представляват неясни интереси. Според публикации в централните медии утре Лютви Местан и петимата му подръжници ще напуснат парламентарната група на ДПС.

Крак повлече Христо Тодоров, който влезе в Парламента от името на ББЦ, но след разпадането й отиде в Български демократичен център. Народният представител написа прочуствена декларация до избирателите си по повода и това се случи в последните дни на декември 2014 г.

11hristo-todorov

Христо Тодоров

Марияна Георгиева – Бенчева бе избрана и стана единственият депутат от ДПС от нашия избирателен район, но след разрива в партията и отделянето на Лютви Местан, тя реши да го последва. От ДПС заявиха, че тя никога не е била и не е партиен член, а представител на гражданската квота. На практика ставайки независим депутат обаче Марияна Георгиева оставя избралите я хора в областта без реален представител в Парламента.

29марияна георгиева

Марияна Георгиева

При новата ситуация ГЕРБ присъства в Народното събрание с избраните от областта – д-р Дончо Баксанов, Десислава Костадинова и Димитър Гечев, БСП – Янаки Стоилов и Димитър Димитров, Реформаторски блок – Бойка Маринска, Атака – Станислав Станилов и двамата независими – Христо Тодоров и Марияна Георгиева.

Само хипотетично, ако Георгиева реши да се откаже от по-нататъшно участие в параментарния живот, на нейно място в Народното събрание трябва да влезе третият от листата на ДПС от нашия избирателен район – Сергей Кичиков от Драгиново.