15георги вачев

Българският актьор и фотограф Георги Вачев успя да убеди да снима холивудската звезда Дъстин Хофман за своя проект „THE SECRET MUSIC ”. От офиса на забележителния актьор, носител на два Оскара и шест Златни глобуса, отговорили не просто формално, а поканили Вачев на среща. Така Георги, който е автор на най-добрите снимки и плакати на Драматичния театър, се озовал в Северен Холивуд.

Срещата между двамата се осъществила в офиса на Хофман, който дори направил кафе на госта си и любезно изслушал идеята му. Най-общо казано тя е следната, обектът на снимките трябва да слуша любимото си парче и да го преживее по някакъв начин, а следващата част е слушане и преживяване на парче предложено от фотографа.

Първата участничка в проекта е българската актриса Койна Русева. Показах му снимките на Койна Русева. Дъстин Хофман прояви любопитство каква е тя, хареса ги много. Разказах му за Койна и му споделих, че ако се бе реализирала в Щатите, досега щеше да има поне два Оскара, разказа Георги Вачев.  Мел Гибсън първоначално дал индикация, че ще се включи, но после се отказал. Сестрата и майката на Георги Вачев живеят в Щатите. Той е син на починалия в края на 2014 г. кмет на първоевросело Калугерово – Сергей Вачев.

15койна for-blog-secret-music22

Пловдивската публика отлично познава актьорските качества на Георги тъй като той дълго време е играл в тамошния театър. Вачев получава диплома от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1998 г., където завършва специалност актьорско майсторство за драматичен театър, в класа на професор Надежда Сейкова. Фотографията е негово хоби, но в момента е и новата му голяма страст, с която изкарва парите си.

Чуйте разказа на Георги Вачев пред водещите на „Преди обед“ – ТУК