Въпреки усложнената зимна обстановка в област Пазарджик, движението по теснолинейката Септември – Добринище не е прекъсвано, каза за pzdnes Кристиан Ваклинов.

Всички влакови композиции се движат, макар и с нарушен график. Поради обилния снеговалеж, който започна от вчера и все още не е спрял, в междугарията Долене – Костандово, Велинград – Цветино, Цветино – Аврамово и Аврамово – Якоруда рано тази сутрин имаше много паднали дървета и клони, не издъжали под напора на мокрия сняг, съобщава младият ентусиаст – доброволец за възраждането на жп съоръжението.

Крайградският влак „Клептуза“ от Велинград, който трябваше да пристигне в Септември в 06:09 сутринта – е пристигнал с 3 часа закъснение, поради замръзване на стрелките в гара Варвара.

Влак „Вихрен“ от Септември за Добринище се движи все още с 260 минути закъснение и ще пристигне в пиринското градче малко пред обяд. Като първи влак за денонощието, композицията е била блокирана преди гара Костандово, после преди Цветино и след това преди Аврамово. Падналите клони и дървета са отстранени и движението – възстановено.

Пътническият влак „Юндола“ (в 8:25 от Септември) се движи с около 45 минути закъснение, натрупано по изчакване на влакове в гара Септември и гара Долене.

Очаква се и композицията от Добринище за Септември, заминаваща в 8:54  ч., да отпътува след 12:00 ч., защото съставът на влака идва от нощния влак „Вихрен“, който както казах – все още пътува към Добринище.

Пътници в закъсняващите влакове по Родопската жп линия не липсват и днес. Смели туристи също заминали за Добринище в снежното утро.

Въпреки големите закъснения, влаковото движение по една от най-тежките линии у нас, каквато е теснолинейката, не е преустановено!

Движението по други 8 линии в страната е прекъснато.