Напрегнато денонощие за служителите от ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик и звената им в региона.

Само в пожарната от снощи са реагирали на около 30 сигнала за паднали дървета, клони, скъсани проводници на територията на Пазарджик, Велинград и Пещера. Има проблеми с електрозахранването на територията на 9 села от Община-Пазарджик, 13 села и махали от велинградско, в района на Стрелча.

Възстановено е електроподаването в Пещера и Брацигово, екипите на EVN работят интензивно.  Няма затворени пътни отсечки с изключение на пътя Белово-Юндола, който винаги през зиминя период се затваря на движение за всички ППС. Няма бедстващи хора или хора нуждаещи се от спешна намеса на спасителни екипи. Продължава засиленото дежурство на екипи от пътна и охранителна полиция с цел недопускане на пътно-транспортни произшествия.

Екип от Пожарната се занимава с активното почистване на прекършени клони в центъра на Пазарджик. Освен вече падналите се отстраняват и такива, които евентуално биха се счупии в резултат на натежалия сняг. Още сутринта от целия областен град имаше сигнали за опасни дървета. Въпреки че, още през ранната есен бе извършено подобно подкастряне природата за пореден път доказва, че е непредсказуема. За разлика от предишния снеговалеж сега централните улици осъмнаха почистени, както и някои от второстепенните. От общината напомнят, че почистването пред жилищните сгради и търговските обекти трябва да се извърши от самите граждани.

* Снимка – Гергана Николова