Иван Евстатиев ще дочака разследването срещу себе си у дома, ако след наложената му днес мярка от 72 часа Районна прокуратура – Панагюрище, реши, че така е редно. Според фактите известни на разследващите момичето е било поканено в хотелската стая на Евстатиев след училище.

Ето и прессъобщението от прокуратурата:

Днес, 17.01.2016г., Районна прокуратура-Панагюрище привлече като обвиняем Иван Евстатиев, от гр. Стрелча, за това, че на 15.01.2016г. в хотел „Стрелча”, находящ се в гр. Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние – престъпление по чл.152, ал.2, т. 1 във вр. с ал.1, т.3 от НК.

С прокурорско постановление обв. Евстатиев е задържан за 72 часа.

Пострадалото от престъплението 16-годишно момиче е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото до момента са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, както и химическа експертиза за установяване концентрацията на алкохол.

На местопрестъплението е извършено претърсване и изземване, при което са иззети множество веществени доказателства, които също ще бъдат обект на експертни изследвания. 

От три до десет години затвор се предвиждат от закона ако деянието бъде доказано.