В сряда Общинският съвет в Стрелча ще се събере на извънредна сесия, за да отнеме почетното гражданство на Иван Евстатиев, съобщиха днес участвали в протеста срещу ексградоначалника. Родителите на потърпевшото момиче засега отказват всякакъв контакт с медиите. Според разказите на техни близки дъщеричката им е отивала на зъболекар след училище. Тогава я срещнал Иван Евстатиев и я поканил да се почерпят в ресторанта на хотела, където той живеел. Детето приело.

То е липсвало от полезрението на родителите си в продължение на около пет часа и е било докарано до дома им от Евстатиев, който направил това с личния си джип. Момичето било неадекватно и не можело да обясни какво точно е преживяло. По-късно споделило с майка си, че има вероятност да е била употребена сексуално, разказаха участници в протеста.

Това обяснява и липсата на съпротива от нейна страна по време на половия акт, какъвто несъмнено е имало и това се доказва от действията на прокуратурата. Не е изключено освен алкохол, момичето да е поело и преспивателно или друг вид лекарство, смятат стрелчани. Те ще се събират всеки ден на протест докато не получат отговори на всички въпроси отправени от тях към институциите заети с разследването.