По искане на Окръжна прокуратура- Пазарджик съдът взе постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Велко Петков, на 38 г. от гр.Велинград. Той е привлечен като обвиняем за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение в условията на опасен рецидив – престъпление по чл.354а ал.2 т.4 във връзка с ал.1 във връзка с чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.

На 14 януари 2016 г. срещу  Велко Петков е образувано бързо производство за това, че във Велинград без надлежно разрешително е придобил и държи високорискови наркотични вещества – 21 броя найлонови топчета с различен цвят, съдържащи суха зелена листна маса, реагирала при направения полеви наркотест на марихуана с общо тегло 8.90 грама и един брой хартиен плик, съдържащ бяло прахообразно вещество, реагирало при направения полеви наркотест на амфетамини, с общо тегло 0.62 гр., с цел разпространение. Установено е, че на 14 януари 2016 г. в гр.Велинград Петков е разпространил на лице от същия град 6 броя найлонови пликчета с марихуана.

До момента по бързото производство са разпитани свидетели, включително и пред съдия, иззети са веществени доказателства, назначени са експертизи.