Районна прокуратура-Пазарджик днес внесе искане в Районен съд-Панагюрище за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Иван Евстатиев, привлечен като обвиняем за това, че на 15 януари 2016 г. в хотел „Стрелча” в гр. Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние – престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал.1, т.3 от Наказателния кодекс.

С постановление на главния прокурор, от 18 януари 2016 г., наблюдението и осъществяването на надзора по досъдебното производство срещу Иван Евстатиев е възложено на Районна прокуратура-Пазарджик. Причината е, че двамата прокурори от Районна прокуратура-Панагюрище са си направили отвод по делото, за да не са налице, каквито и да е съмнения в тяхната безпристрастност.

Пострадалото от престъплението момиче е на 16-години и е разпитано пред съдия от Панагюрския районен съд в присъствието на психолог. По делото са проведени разпити и на други свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, химическа експертиза за установяване на концентрацията на алкохол и др.

Предстои Районен съд-Панагюрище да насрочи съдебно заседание по искането на Районна прокуратура-Пазарджик за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.