Имената на сина и дъщерята на Иван Евстатиев в Търговския регистър са свързани с няколко фирми.

Синът Борис е съдружник във „Фъни груп“ заедно с Атанас Маджаров. Фирмата е действаща и към момента, а петдесет процента от нея е придобита от Борис Евстатиев през март 2015 г. Борис е бил съдружник в „Гоби България“, която е напуснал през 2012 г.

Борис и сестра му Иванка от 6 януари 2010 г. купуват и са съдружници в „Колега 2008″ООД, предметът на дейност на фирмата е бил свързан с автомивка, която се намира в Пловдив. Тя е била продадена заедно с цялото си оборудване, като братът и сестрата продават дяловете си на Чавдар Стойчев през юни 2013 г. Фирмата не бе открита в списъка с длъжници на НАП над 5000 лв. Прехвърлена е на 19 юни 2013 г. Тиражираните от някои медии задължения от над милион лева, всъщност са на физческото лице Чавдар Стойчев. Заради тези му задължения „Прокредит банк“, в размер на 17 500 лв. и личните му задължения към данъчните, в размер на 965 000 лв. са наложени и запорите от частен съдебен изпълнител Л. Мурджанова, сочи Търговският регистър.

Дъщерята Иванка на практика не фигурира в нито една от фирмите, за които говорим.

Интересна е историята на фирма „Средногорец“ ЕООД,  тя е с капитал от два лева, регистрирана е през октомври 2013 г. на името на Иванка. На 6 март 2014 г. във фирмата влиза нов съдружник – дружеството „КДиК“, той вкарва в капитала на дружеството две ателиета в София, на стойност 158 000 лв. Буквално седем дни по-късно, новият съдружник продава дяловете си на Иванка и напуска дружеството. В този момент Иванка е задлъжняла с кредит към „Тексимбанк.“ На 17 март 2015 г. дяловете във фирмата са продадени на Елина Георгиева – Цочева, заедно с дълг от 60 750 евро към „Тексимбанк“. В капитала на дружеството си остават вписани две ателиета, които се намират на ул. „Средна гора“ в София.

* Снимка – сградата, в която са ателиетата в София