Минусовите температури докараха до критична ситуация жителите на септемврийското село Ветрен дол. През нощта единия от ръкавите на река Чепинска минаващ през цялото протежение на селото замръзна, той се използва от „Напоителни системи“, като канал за напояване през лятото. От фирмата не бяха спрели шлюзовете за водата.

В следствие на това опасността реката да прелее и наводни къщи, и дворове във Ветрен дол беше повече от голяма, заяви кметът на Ветрен дол Димитър Христосков. Именно затова той се обърнал за помощ и съдействие към общинския кмет Марин Рачев. Според кметът на Ветрен дол тази опасна ситуация е можело да бъде избегната при малко повече отговорност от страна на „Напоителни системи“.

След намесата на местната власт и изпратената във Ветрен дол техника, от  „В и К“ – Септември и местният механизатор Илиян Найденов, ситуацията около реката е вече нормализирана и опасността от наводняване на селото е овладяна. Хората там обаче ще останат нащрек, тъй като когато започне ледотопенето и снеготопенето, река Чепинска отново може да застраши имотите им.