Посланикът на Кувейт Н. Пр. Якуб Ал Атиики бе посрещнат с хляб и сол на входа на община Велинград и се срещна с кмета на СПА столицата ни – д-р Костадин Коев.

 

Д-р Коев посрещна Негово превъзходителство и придружаващия го  Мохамед Ал Бакари, представител на BBC Arabic за Балканския полуостров. Фолклорна група ”Чепинци” впечатли гостите с изпълнението си. Срещата се проведе в кметския кабинет. Д-р Коев подари на посланика кукла в традиционна родопска носия, а Ал Атиики сподели, че тя  ще постави началото на негова колекция с кукли в български носии от всички краища на страната. Посланникът поднесе на кмета сувенирна карта и герба на Кувейт и покани д-р Коев да посети неговия роден град на националния празник. Община Велинград е първият общински център, когото Негово Превъзходителство посещава извън София.

Той изрази желание да помогне на града ни да се развива като туристическа дестинация и при следващото си посещение  да доведе със себе си кмет на град в Кувейт, с който Велинград да започне близко сътрудничество. Д-р Ал Атиики, остана много впечатлен от топлото посрещане и сподели, че за него това е важно, защото показва, какви биха били бъдещите взаимоотношения  между двете страни като цяло и градовете в частност.