Кметът на Пазарджик Тодор Попов присъства на откриването и първите два часа от сесията на ОбС – Пазарджик, като след това тръгна от заседанието с мотив, че трябва да пътува, заради служебни ангажименти. Преди да направи това обаче, той се обърна към съветниците, като им напомни, че всички заедно трябва да решават градските проблеми и всеки опит да се спират процесите за развитието на града и общината, води сллед себе си лоши последици.

Съхранете добрия тон между вас, защото зад всеки по отделно стоят хората, които са ви избрали. По-добре е да търсим това, което ни събира, а не това, което ни разделя, каза Попов, по повод на обсъжданият нов Правилник за работа на градските депутати.

Раздори в Пленарната зала предизвика дебат относно реда и срока на получаваните от съветниците документи и проекто-решения. Градоначалникът предложи общината да закупи таблети на съветниците, за да могат по всяко време да бъдат с достъп до нещата, които получават на имейлите си, вместо да чакат хартиен вариант на предложенията отправени към тях за разискване в комисия или на бъдеща сесия.

Нищо не се постига, ако единствената цел е да се пречи на кмета. Само се губи време и нерви, за да се занимаваме с глупости. По отношение на актуализацията на бюджета, искам да дам един пример, всеки от нас си прави сметките за личните домашни харчове и в края на месеца парите не стигат. Уж сме предвидили всички разходи. Така е и с общинския бюджет и заради това държа да ви кажа, че никога той не може да се изпълни както е предвиден.

Молбата ми е да се отнасяме колегиално, добронамерено, позитивно и коректно помежду си, а също така и към хората, които са ни гласували своето доверие. Казал съм на своя екип, че освен да бъдем отговорни, тази година ще бъдем и позитивни. Изключително позитивни. 

Признавам си, че съм правил грешки, различни мнения задължително е да има, но базирани на факти, а не продиктувани от личен негативизъм и усещания. Не съм безгрешен, но като всеки човек и аз виждам грешките едва след като мине известен период от време. Поправял съм се когато усетя, че греша. Човек трябва да надскочи егото си, да го усмири и тогава започват да му се получават нещата. Аз моето его съм го овладял. Опитайте и вие да направите същото. 

Много ви моля също така, даа не бъда упрекван в безхаберие и безпринципност, защото в продължение на дванадесет години аз правя това, което е най-доброто за града. Това, което ще донесе добри неща на хората. Опитвам се да работим по прозрачен и открит начин, болно ми е, когато чувам, че нещо е крие. Тук няма нищо за криене, нищо не остава на заден план. Трябва да се работи.