Пазарджиклии със сигурност си спомнят подвизите на върлия националист отец Гелеменов от Церово, с които той се славеше в началото на прехода. Огромна омраза питаеше и към циганите, но днес тя е опитомена. Председател е на Българската християндемократическа партия – център, която е първата партия, регистрирана у нас след 1989 г., член на Европейския националистически интернационал. Обвиняван е и за подбудителство на скинари към расова разправа.

Кариерата му тръгва от военния инструментален завод в Панагюрище. Командироват го за осем месеца в Полша, връща се оттам с колело и записва Духовната академия. В германския Росток отива на икуменически семинар, а изкарва курс по екзорсистика. Убеден е, че демоните върлуват в България. Отецът гони сатанинските сили с 4 молебена – Киприанов, Василиев, Златоустов и Богородичен.

В някакава степен неговите идеи могат да се разглеждат като зародиш за по-сетнешната „Атака“. Свещеникът – бунтар се занимаваше активно с политика до зората на този век. Последният му проект бе Български Народен социален съюз, който той регистрира през 2002 г.

По-късно той обяви, че се оттегля от политиката, защото България се управлява от външни сили и местните политици са „пълни продажници“.

Отец Георги Гелеменов е завършил Духовната академия и е бил свещеник в София още преди 1989 г. Тогава се прочува и с дисидентски прояви, прави изявления за чужди радиостанции, обявява се в защита на преследвания по онова време Тренчев и др.

Заради това свещеникът се зае с екзорсизъм, прогонване на зли сили в духовен план. Това е и нещото, което сега му носи препитание в София. Отец Гелеменов не е част от официалния православен клир и не би могъл да бъде, тъй като не пести злостните си нападки срещу Светия синод, а митрополит Николай е под постоянен негов прицел.

Ето защо поп Гелеменов чака на гюме пред софийските гробища и отслужва панахиди и други обреди, които неговите „побратими“ от официалната църква или не смогват, или не искат да изпълняват. Според него има демони, а какво представляват те – демонос на старогръцки означава дух, само че този дух е лош, не е добър. Под демон се разбира лош дух, който вреди на човека и пречи на неговото добро битие.

Демоните са навсякъде около нас. Дали могат да ни засегнат – да, това може да стане например след погребение, ако не се направи водосвет, но най-вече става, когато Сатаната изпраща един от тези демони да увреди някой човек по поръчка на някой магьосник. Ако приемем, че този къс хартия е направената предметна магия, той служи за знак на Сатаната, който си казва: „Ето, там някой има нужда от мен – да му изпратя демон, за да може да вреди.“ Демоните се отчитат пред своите господари от по-висшата йерархия какво зло са направили през деня или през нощта на хората. Обикновено отчетите се извършват нощем.

Последното изявление на отец Гелеменов по отношение на нашия край касае Иван Евстатиев и това, което причини той на 16 годишното момиче. Верен на темперамента си отец Гелеменов посъветва – „кметът – изнасилвач да бъде кастриран“.