До края на седмицата, на територията на Област Пазарджик, ще се проведат седем информационни срещи по разяснителната кампания на Министерство на земеделието и храните за директните плащания през 2016 г. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

По време на срещите експерти от Министерство на земеделието и храните и Областната дирекция „Земеделие“ ще информират земеделските стопани във връзка с новостите и изискванията по таз годишната кампания за директните плащания. Присъстващите ще бъдат запознати с промените в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, регистриране на правните основания до 15 февруари 2016 г. и географско очертаване на заявените земи.

Днес в 10:00 часа се е състояла срещата в гр. Белово, в рамките на информационната кампания, са проведени и срещи от 13:00 часа в град Септември, а от 15:30 часа за района на Лесичово, която ще бъде в залата на Информационния център в село Калугерово.

Кампанията в областта ще продължи и на 28 януари в Батак, Пещера и Брацигово. Началният час на срещата в Батак е 10:00 часа и тя ще се проведе в офиса на Общинската служба по земеделие. За 13:00 часа е насрочена срещата в Пещера, която ще се състои в Общинската служба по земеделие, а от 15:30 часа земеделските стопани от Брацигово ще имат възможността да разговарят с експертите в залата на Общинския съвет в Младежкия дом. На 29 януари, от 10:00 часа, фермерите от Пазарджик ще бъдат запознати с новостите около кампанията по директните плащания, в залата на Общинска администрация.

27sre6ti