„Времето на политиците изтече! България влиза в София! Стига Страх! Лъжете, Грабите, Крадете – дойде време да платите сметката! Много от Вас питат: – Какви са Исканията? Искания няма да има. Започваме национално Обединение за Промяна на България към по-добро! Какво да искаме от познатите лица? Наясно сме точно какво ще получим – едно голямо Нищо!“ Това е посланието на организаторите на утрешния протест под мотото „Национална Стачка – Тук Сме, за да сложим край на безобразията в България“ е обявен за утре в 15 ч. пред парламента.

Участниците от Пазарджик се сдружават във фейсбук групата „Пазарджик е БУДЕН“. Приятели на 28.01.2016г Пазарджик ще подкрепи протеста в София , за да се противопоставим заедно на системата, която ни подтиска, осъкатява и погубва. Всеки , който иска да се включи в борбата е добре дошъл. Свържете се с нас на пощата на страницата, за повече информация. Те уточняват, че на площада пред Народното събрание в София, ще се съберат хора от всички градове на областта.

Протестите срещу първия кабинет на ГЕРБ започнаха именно на датата 28 януари – първо в Сандански и Благоевград. Дни по-късно – през февруари, те ескалираха със сблъсъци пред НС и на Орлов мост в София. На 19 февруари Бойко Борисов подаде оставката на правителството.