Всички желаещи да се включат в днешния протест „Тук сме“ в столицата могат да го направят, като се присъединят към пазарджишките организатори. Сборният пункт е на Битака в 12 часа. Колоната с автомобили ще тръгне към столицата час по късно.

Националният протест ще се състои пред Народното събрание от 15 часа. Групите от другите по-далечни краища на страната вече са тръгнали към София.

„Времето на политиците Изтече! България влиза в София! Стига Страх! Лъжете, Грабите, Крадете – дойде време да платите сметката!“, пишат организаторите на демонстрациите във фейсбук. Пред Nbox те подчертаха, че не желаят нито една политическа партия да се възползва от недоволството им и плакати на политически формации няма да се допускат. По думите им към демонстрациите в столицата ще се присъединят жители на Бургас, Варна, Добрич, Силистра, Видин, Враца, Русе, Белоградчик, Сливен, Пазарджик, Стрелча, Перник, Благоевград, Дупница, Самоков, Казанлък, Карлово, Калофер, Сандански, Тетевен, Плевен, Ловеч, Хасково, Петрич, Свищов, Шумен и Велико Търново.

До момента над 2000 души са проявили интерес към събитието или са декларирали, че ще участват в него. Сред организаторите са активни демонстранти срещу високите цени на горивата и увеличението на цената на винетните стикери през 2016 г.