Около петдесет човека от Пазарджик тръгнаха з протеста в София, който ще започне в 15 чса пред Парламента. Не ни организира никой, нито една политическа партия не стои зад гърба ни. Не сме доволни не само от ГЕРБ, а въобще от политическата върхушка, разказаха участниците.

Те са обидени на министър Бъчварова, заради това, че ги е нарекла „хулигани и лумпени“. Управляващите се правят на неразбрли, че хората не ги одобряват. Няма нчин а продължим да живеем така, тук сме безработни и хора, които едва връзват двата края, поясни друг мъж. Взел съм пари на заем, за да можем да си разделим парите за горивото днес, защо ни обиждат, че някой ни плащал.

Протестиращите очакват, че в София ще има и съботьори на инициативата, която се е родила спонтанно във фейсбук. Така е винаги, когато хората искат да представляват единствено себе си, а не политически сили. Крайно време е българите в България да си извоювт свободата, така както са го направили нашите деди. Най-лесно е да кажеш, че емигрираш. Остани, твоето място е тук. България е твоята родина и ти си длъжен да направиш всичко,, за да може да продължи тринадесет вековната си история.