След тайно гласуване адвокатите не избраха днес на общо отчетно – изборно събрание новият си председател, нито членове на Адвокатския съвет, нито пък членове на Дисциплинарния съд. Адвокатите Тако Ангелов и Георги Добрев ще се явят на балотаж идната събота, когато ще стане ясно кой ще управлява делата на колегията през следващите четири години. И двамата кандидати са членове на досегашния Адвокатски съвет.

Отчетът на досегашният председател Валентин Карабойчев бе приет от колегите му, а дебати по него удължиха времето до пристъпването на избор на нови ръководни органи на гилдията в областния град. В крайна сметка резултатите сочат, че председател на Дисциплинарния съд ще бъде избран също идната събота, тъй като никой от кандидатите не е събрал кворум, за да стане член. 34 са били кандидатите за членове на Адвокатския съвет. Никой от тях няма нужните гласове, за да прескочи летвата. Все пак има двама избрани за членове на Контролния съвет. От пет места там са попълнени две, адвокатите Златко Митрев и Иван Църцаров са получили над сто гласа за себе си. Идната събота трябва да бъдат избрани още трима.

Органи на адвокатската колегия са Общото събрание, Адвокатският съвет, Контролният съвет и Дисциплинарният съд. Общото събрание се състои от адвокатите, приети в адвокатската колегия. Председателите на Адвокатския съвет и Дисциплинарния съд, както и техните членове и членовете на Контролния съвет се избират от Общото събрание на колегията с тригодишен мандат.

Адвокатска колегия – Пазарджик обхваща районите на градовете Пазарджик, Велинград, Панагюрище и Пещера. Към момента в колегията са вписани 302 адвоката и 7 младши адвоката. Съставите на действащите Адвокатски съвет, Контролен съвет и Дисциплинарен съд са избрани през 2010 г.