Пещерецът Михаил Паев за втора поредна година се пребори за най-високото отличие на Дионисиевите празници – Цар на  виното. Призът му бе връчен днес на крепостта Перистера, където за пореден път се състои церемонията по определянето на победителите и връчването на наградите.

Припомняме, че миналата година Михаил взе наградата за произведеното от него Каберне совиньон, а в предходните години той бе част от отличените трима най-добри производители.

През тази година свои проби за участие в конкурса са представили над петнадесет участници, като общият брой на пробите е 22. Някои от производителит еса представили по две проби – бяло и червено вино.Освен Михаил технолози от „Винпром Пещера“ отличиха Павлина Каменарова, Илия Паев и отец Иван Каменаров. Призьорите бяха наградени от кмета на общината Николай Зайчев и председателя на читалище „Развитие“ Верка Климентова.

Paev_koroniasvane

За първи път тази година победителят засади лозичка на Перистера, като идеята е, ако тя се прихване, да бъде ритуално зарязвана на празника на виното – Свети Трифон, който се чества на 1 февруари.