Полицията в Пазарджик откри трупа на изчезналия 44 годишен Йордан Асенов от Братаница, изчезнал на 6 декември. Близките му, още тогава сигнализираха в полицията и изразиха съмнение, че той е убит.

В деня на изчезването си Йордан натоварил четирите си деца в каруцата и тръгнал към царевична нива да събира необрана царевица. Имотът е собственост на кмета на Братаница Георги Спасов. Според показания на децата, тъкмо били пристигнали на нивата, когато там дошли кметският син и негов работник, които започнали да бият баща им, защото крадял царевица. Децата твърдели, че от страх скочили в каруцата и избягали без баща си, които останал при двамата мъже.

Два дни по-късно брат му Георги започнал сам да го търси по полето, но след като не го открил се обадил на телефона за спешни случай. Близките на изчезналия твърдят, че Йордан е бил убит и за да се прикрият следите е заровен някъде.

На 15 декември във връзка със случилото се за едно денонощие бе задържан кметът на селото. Във връзка с издирването на изчезналия мъж, в постройка собственост на кмета на Братаница Георги Спасов бе открит незаконен пистолет “ Макаров“ със заличени номера и 10 куршума.

В хода на издирването е било установено, че това не е първия случай, когато Асенов изчезва, без никой да знае къде е, но след това се прибирал. Междувременно в окръжната прокуратура в Пазарджик е образувано досъдебно производство за побой и отвличане на изчезналия ром.