Този петък от 13.00 ч. в сградата на Център за психично здраве „Човеколюбие” ще бъде открита изложба „Портрети” на Славчо Ангелов. Събитието се организира от Сдружение „Човеколюбие” по повод патронния празник на организацията – 14 февруари, Ден на любовта.

Художникът Славчо Ангелов е клиент на Център „Човеколюбие” от 2013 г. и живее  в Защитено жилище „Човеколюбие”. Завършил е художествена гимназия в Казанлък. Взимал е уроци при проф. Любомир Далчев, акад. Светлин Русев, проф. Мандов. Негови картини има и в страни в Европа. Славчо е известен и като пазарджишкият Ван Гог, той е правил самостоятелни изложби в галерия „Бекс“ в областния град.

В часовете на клуб за трудова рехабилитация „Ателие 99” Славчо рисува портрети на хората от Центъра. Споделял е, че откакто е в Център „Човеколюбие”, е открил смисъла в живота. Екипът на социалната услуга поощрява развитието и изявата на неговите умения. Изложба „Портрети” е втората по ред изложба, организирана от Сдружението в подкрепа на  неговия талант.