Навръх националния празник и навършването на 73-тата година от откриването на теснолинейката до Банско – 3-ти март 2016 година, предизвикваме всички любители на Малката железница заедно да се качим на влак „Юндола“ в 8:25 часа от Септември! – това е призивът на Кристиан Ваклинов и Ивайло Механджиев, които са сред най-сериозните радетели за съществуването на теснолинейката.

Крайната цел ще бъде малко познатият град Якоруда, сгушен между Родопите и Рила, до който се достига през скалистото Чепинско дефиле, най-високата гара на Балканите, Осморката и двете Шестици по последната теснопътна жп линия у нас, казва Кристиан.

След обяд и разходка поемаме обратно и в 18:35 часа вълшебството приключва в гара Септември-теснопътна. Нека бъдем заедно в този български ден на едно от най-красивите и български места – Родопа планина! Нека всички майки, бащи, баби, дядовци, лели, чичовци, стринки, деца, младежи, учители, ученици, приятели, двойки, единички и неспоменати да се чувстват поканени! Ще Ви чакаме! – призовават организаторите.

За пътуващите от Пазарджик:
– Влакът е в 7:43 ч.
За пътуващите от Пловдив:
– Влакът е в 7:00 ч.
За пътуващите от София:
– Влакът е в 6:30 ч.
Обратно има връзка за София, Пловдив и Пазарджик в 18:51 ч.