Единствено и само служебни взаимоотношения съм имала с бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, лични – не. Това заяви пред Нова телевизия Христина Белухова, майка на момичето, обвинило Евстатиев в изнасилване. Ако знаех какъв е, не бих имала дори служебни отношения, категорична бе Белухова. Тя нарече „пълен абсурд” твърденията, че е имала интимни отношения с Евстатиев.

Дъщеря ми не е била в щаба му. Това е силно преувеличено. Веднъж са я извикали да раздава листовки, каза още майката на детето. „Тя искаше да кандидатства право той й е казал, че ще и помогне, ще я уреди, защото има връзки навсякъде“, допълни жената. „Той не е човек. Нищо не искам да му казвам след това, което направи“, заяви още тя. „Бях много обидена и ми стана тежко. Никога не съм вярвала, че той може да хвърли вината върху нея, тя не е имала контакти с момчета“, разказа майката по повод твърденията на Евстатиев. Казал й с остър тон да каже пред родителите си, че е била при приятелка, допълни тя.

„Беше видимо неадекватна, разчорлена, с измачкани дрехи, мръсна, от устната й течеше кръв“, разказа майката за фаталния ден. Тя е относително доверчива и наивна, то си е дете още, вярва на всеки и си мисли, че всеки й мисли само добро, обясни тя.

Бях изпаднала в паника – толкова време да не ми се обади, мислех, че всичко може да й се е случило, разказа още Белухова. Винаги ми се обажда след училище, затова като не звънна, изчаках известно време и започнах да звъня, допълни жената. Със съпруга й звънели на приятелки, после сигнализирали в полицията. Момичето се прибрало около 18 ч.

„След като беше задържан, на другата сутрин първо се обади на моя телефон. Аз като видях, че е той, изпаднах в ужас, просто не можех да се обадя. Като не вдигнах аз, звъня на моя съпруг. Изплашихме се”, допълва Христина.

Момичето продължава да сънува кошмари, по улиците непрекъснато се озърта и като види кола, подобна на тази на Евстатиев, се стряска, разказа майката. В момента тя посещава двама психолози.

Роднините на Евстатиев са близки до семейството, въпреки това след случилото си никой от тях не се е поинтересувал как е момичето и родителите й. „Искаме Евстатиев да си получи заслуженото. Няма да заведем граждански иск срещу него, не искаме пари“, категорична бе Белухова. Днес Стрелча се вдига отново на протест, а утре Районният съд в Панагюрище отново ще гледа искането на адвокатите бившият кмет да бъде освободен заради влошено здраве.