Пазарджиклийката Андреана Петкова и дъщеря й Анна, ще бранят кулинарните умения на града ни в най-новия хитов формат „Мама готви по-добре”. Предаването ще направи своя телевизионен дебют в България тази вечер, от 18.00 часа по bTV. Човекът, който всеки делничен ден ще става пряк свидетел на най-забавните семейни взаимоотношения и ще наблюдава отблизо уменията на участиците в кухнята е водещият Александър Сано.

15сано

Какъв вкусен резултат ще постигнат децата под инструкциите на своите майки пък ще оценява Шеф Ивайло Петков, познат на зрителите от друг кулинарен формат на bTV – “Lord of the Chefs”.  Андреана Петкова и Анна ще участват в следващ епизод на предаването, тъй като то е построено на принципа на елиминациите и всяка вечер на екрана ще виждаме спечелилата предходния ден формата двойка.

В горещата семейна игра „Мама готви по-добре” два отбора, съставени от майка и нейното пораснало дете, се състезават последователно на една от най-оспорваните сцени – готварския плот, за да се преборят за благоволението на съдията и финансовата награда. Наред с това те ще бъдат изправени пред неумолимо изтичащите минути, които във всеки епизод ще бъдат съобразени с времето, необходимо за обработване на „тайната съставка”, която ще бъде в основата на мамината рецепта.

Уловката се крие в това, че само детето има право да готви, а неговата майка да го напътства и съветва. Когато ситуацията в кухнята стане напечена и детето има нужда от помощта на мама, тя може да му я окаже като натисне своя „паник бутон”. Рискът в намесата на мама се крие в това, че времето за приготвяне на храната ще се съкрати на половина, докато тя не излезе от кухнята отново.

Андреана Петкова е майсторка на вкусотиите издаде съпругът й Димитър. Лично той предпочита да похапва сладкиши, но основните ястия също са фантастични.

* Снимка – Андреана и Димитър Петкови, личен архив