Нискотарифната авиокомпания Ryanair анонсира днес 12-та си дестинация от София. Ирландският превозвач е избрал гръцката столица Атина за следващата си линия от българската столица, става ясно от съобщение на компанията. Полетите започват на 30 октомври с начална цена от 24.99 евро. Авиокомпанията ще лети ежедневно до южната ни съседка.

По този начин Ryanair става първата нискотарифна авиокомпания, която лети по линията София-Атина. В момента дотам пътуват гръцките Aegen Airlines и Olympic Air. Обявените досега маршрути на авиокомпанията показват, че тя залага както на традиционно силни дестинации от България, така и неразработени low-cost места. Освен Атина, такива са Дъблин и Берлин.
Новите дестинации от София на нискотарифната „Райънеър“  (Ryanair), по които тя смята да започне да лети от тази година, вече се виждат от сайта на превозвача. Покритието се разширява с пет нови маршрута, включени в зимното разписание на компанията – Хамбург, Мадрид, Барселона, Берлин и Кьолн, съобщиха от компанията днес.  Резервации могат да се правят от днес.Хамбург, Мадрид и Барселона ще са достъпни от София през ноември, а началната цена на билетите, обявена сега, е 24.99 евро. Както беше съобщено по-рано „Райънеър“ започва да лети също до Милано и Рим при начална цена 19.99 евро. Пак през ноември авиокомпанията планира да лети и между София и Дъблин за 29.99 евро и до брюкселското „Шарлероа“ за 19.99 евро.

През април започват полетите до лондонското летище „Станстед“, а през юли – до Пиза. Началната цена днес е 26.09 евро. През октомври в разписанието се включват Берлин („Шьонефелд“) при цена 24.99 лв и Кьолн – 32.99 евро. От съобщението се разбира, че до Хамбург превозвачът ще лети три пъти седмично, до Барселона – 4 пъти, до Мадрид – 5 пъти, а до Берлин и Кьолн – всеки ден.