Близки и приятели започнаха сами да издирват изчезнала преди близо три месеца млада жена от Панагюрище, съобщи PIA – news.com. 24-годишната Кристияна Муховска е в неизвестност от 27 ноември. Тогава тръгва за концерт към холандския град Айндховен и от този момент никой не успява да се свърже с нея. Откъслечна информация подават нейни познати от Холандия и САЩ, но в момента никой не знае къде се намира тя. Бащата на момичето Стоян Муховски твърди, че полицията е прекратила издирването, започнато по негова жалба, с мотива, че Кристияна е пълнолетна и може да се грижи сама за себе си.

Бащата се опасява, че върху момичето вероятно е оказано някакво влияние. Никога досега тя не се е държала със семейството си по такъв начин, нито е изчезвала, без да се обади. Притесненията му се подклаждат от думите на младеж в Холандия, който разказал, че я е виждал на улицата и се държала неадекватно.

Притеснителното е, че това поведение не е характерно за нея, тя няма психически проблеми, не се знае да е прекалявала с алкохол или да е вземала наркотици до изчезването си. Бащата твърди, че нейни приятели са направили група във Фейсбук и са публикували снимки на момичето с надеждата да се доберат чрез други потребители по света до повече информация. Засега – по разказите на двама младежи, живеещи в Холандия, се знае, че Кристияна е добре. Била в два приюта в Айндховен, после за кратко живеела с млад холандец. Опитите да се получат от него подробности засега не дават резултат, тъй като той не знае български. Успява обаче да обясни, че девойката вече не е при него и не знае къде се намира.

* На снимката – Стоян Миховски е в средата, вдясно е изчезналото момиче.