DSC04979

Над 700 деца и техните семейства се включиха в еко кампанията „Стани Екогерой!“, реализирана съвместно от ЕКОПАК България и община Пазарджик. Кампанията „Стани Екогерой!“  се проведе в 16 общини и 206 училища, като повиши нивото на знания на децата и техните семейства за начините за опазване на околната среда, разделното събиране и ползите от него за обществото и природата, засили мотивацията за участие и подпомогна създаването на устойчиви навици за разделно събиране на отпадъците в трицветните контейнери.

DSC04972

Механизмът на кампанията е максимално опростен – всяко от участващите училища получава листовки с карта с индивидуален номер в зависимост от броя на децата в него. Чрез кода от картата всеки ученик от 1-ви до 8-ми клас има възможност да се регистрира заедно с друг член на семейството в сайта на кампанията. Всички регистрирали се трябва да отговорят на десет въпроса, свързани с опазване на околната среда, разделното събиране и рециклиране на отпадъци.

DSC04969

Отговорилите правилно участваха в томбола за награди, както за самите тях, така и за училището, в което учат децата. Награди за децата и техните семейства са 5 таблета, 5 ваучера за енергоспестяващи домашни уреди на стойност 50 лева и 50 книги. Училището с най-много участници с верни отговори спечели голямата награда – мултимедиен проектор.

DSC04953

На официална церемония днес в СОУ „Георги Брегов“ – училището, чиито възпитаници най-активно се включиха в надпреварата, Гергана Табакова, директор на Дирекция „Образование и култура“ в община Пазарджик, връчи голямата награда на неговия директор Добринка Райкова, а Тодор Бургуджиев – изпълнителен директор на ЕКОПАК България, връчи таблети от индивидуалните награди на  спечелилите ги млади природозащитници.

Честито на спечелилите индивидуалните награди, да мислят с грижа за природата и да бъдат пример за всички останали!

На церемонията децата от СОУ „Георги Брегов“ поздравиха гостите с песни и стихчета, посветени на околната среда.