Седемнадесет годишно момиче и приятелят й са били блъснати от лек автомобил „Фолксваген Шаран“ на пешеходната пътека на кръстовището на ул. „Цар Освободител“ и „Константин Величков“ в Пазарджик, надвечер вчера. Двойката се движела, когато колата движеща се с несъобразена скорост ги повалила на земята. Тридесет и седем годишният водач не е забелязал навреме пешеходците. Алкохолната му проба е отрицателна, а той е излязъл от пресечката на „Найчо Цанов“ и тръгнал по булеварда. Пречка за шофьорите са преградите между двете платна, а също така и паркираните край тротоара автомобили.

За случката алармира в социалните мрежи майката на момичето Милена Стефанова, ето какво написа тя:

В красивия ни град се случват и неприятни неща-преди няколко часа,на пешеходната пътека,пред ОУ,,Отец Паисий,, блъснаха 17-годишната ми дъщеря и приятелят и!В болница са, дъщеря ми е с ,,опасна,,-по думите на лекаря, травма на главата и може би фрактури в областта на ребрата, момчето също е с травми, по-добре е от нея. Колко подписки ще са нужни и колко отлагания за светофар ще има за това опасно кръстовище?!И КОЛКО ОЩЕ ДЕЦА-ЖЕРТВИ ДА ОЧАКВАМЕ?ДО КОГА?

Няма опасност за живота на пострадалото момиче, съобщиха от болницата. Момичето и момчето са настанени в Хирургично отделение. Девойката е с по-тежки травми. По случая е образувано досъдебно производство.