В най-скоро време на мястото на бившия предизборен щаб на Марин Рачев и ПП ГЕРБ(срещу аптеката до Поликлиниката) официално ще бъде открита първа приемна за граждани от Септември. Офисът ще бъде и място за провеждане на сбирките за обществения съвет „Поликлиниката”, който бе учреден преди точно един месец. В приемната за граждани, септемврийци ще могат да се срещат с кмета на Общината Марин Рачев и всички 8 общински съветници от ГЕРБ.

Това са председателят на Общинския съвет Лазар Влайков, лидерът на групата на ГЕРБ в ситипарламента Атанас Узунов, както и съветниците Георги Йовчев, Кирил Тодорин, Петьо Кънчев, Павлинка Минчева, Стефан Малинов и Асен Гаджев. Никога досега подобна приемна за граждани не е функционирала на територията на общината. Идеята е представителите на местната и законодателна власт да имат пряка връзка със своите избиратели в удобно за двете страни време.

На всички досегашни срещи по основаване на обществените съвети кметът Марин Рачев съобщи, че той няма да има приемен ден в Общината за да не се пилее времето в рамките на работния процес. Вместо това в извън работно време той ще гостува на хората от общината по места, за може на спокойствие и в по-неформална обстановка да изслуша техните проблеми и да вземе отношение по исканията и молбите им. Това ще се прави регулярно по предварително установен график.