Очаквам колегите кметове на общинските центрове да подкрепят декларацията, която им предложих вчера, тъй като е пълно безумие да се съкращават болнични легла. Това бе коментарът на кмета на Пазарджик – Тодор Попов относно предложените промени в новата Национална здравна карта. Ако се сбъднат препоръките направени в нея, нашите болници ще трябва да съкратят 505 легла, като по този начин в най-натоварените отделения на МБАЛ – Пазарджик трябва да останат по десетина легла.

Подкрепяме инициативата за реформа в здравната система, но тя не бива да бъде водена само от икономически принципи и за сметка на живота и здравето на гражданите. Лечебните заведения в област Пазарджик обслужват над 270 000 жители, в това число и райони със специфично географско разположение и трудни зимни условия, дебело подчерта Тодор Попов.

Той е разговарял с д-р Васил Вълчев по проблема и смята, че ще намери подкрепата на останалите градоначалници, чийто съграждани имат най-близката инвазивна хирургия в лицето на МБАЛ – Пазарджик.

Още по темата – ТУК