Мошеници от Пловдив направиха серия удари в магазини за алкохол и цигари. Собствениците на обектите издирват извършителите на измамите. Двамата мъже, заснети от охранителни камери, имат собствен стил при задигането на пари от магазините, съобщи Нова ТВ в сутрешния си блок днес.

Записи от охранителни камери показват лицата на мошениците. Те обикалят магазини предимно в пловдивския район „Северен” и от всеки магазин си тръгват с повече пари, отколкото са имали преди влизането в тях.

„Влизат по двама, за да създадат усещане за опашка. Много са бързи – при мен схемата беше от стотинки към едри пари. Започват да ги въртят – ето ти толкова, после дай ми толкова и при всички тези врътки си тръгна с 30 лева повече”, разказа продавач-консултантът Теодора Стойкова.

Друга продавачка е била заблуден със сумата от 100 лева от същите двама мъже. Схемата, по която работят мошениците, са идентични. Ловките мошеници са уловени от охранителните камери в няколко магазина в Пловдив и един от Пазарджик.

Когато влизат в някой от магазините, те винаги купуват дребни стоки от 1-2 лева. От полицията обяснили на търговците, че трябва да се съберат повече жалби от магазинери и задигнатите суми да са над две минимални работни заплати, за да може мошениците да получат адекватно наказание.

Опит да развалят пари мошениците направили и в заложна къща, като отново опитали да отвлекат вниманието на човека зад касата. Мъжете от записите опитали да измамят магазинери от още няколко обекта, но ударили на камък. В момента двамата се издирват.

Видео – ТУК