Символичното предаване на ключа на Часовниковата кула в Пазарджик се състоя снощи в Залата на архитектите в община Пазарджик. Днес Ротари клуб – Пазарджик отбелязва двадесет и втората годишнина от своето чартиране в областния град и в навечерието на празника, президентът Станимир Стайков връчи ключа на кмета на града – Тодор Попов. С това кулата се връща в ръцете на своя собственик, а поводът да отиде у ротарианците бе желанието им да възстановят един от символите на Пазарджик.

За мен е чест да бъда сред вас и да приема този символ, защото вие показахте, за пореден път, че можете да бъдете успешни не само като индивидуалности, но и като клуб, каза Тодор Попов. За мен е чест, че познавам всеки един от вас и сме работили успешно през последните дванадесет години, и Ротари клуб в Пазарджик е един от малкото в страната, които могат да се похвалят с успешно и дългогодишно партньорство с местната власт, каза още градоначалникът.

Той призна, че в началото е приел скептично начинанието по възстановяването на кулата, но бил много приятно изненадан, че работата била свършена за година. Благодарение на вас, днес Пазарджик може да се похвали с тази забележителност.

След церемонията бе излъчен и филмът за възстановяването на кулата, той е дело на Евгени Попов, който благодари на Регионалния исторически музей в Пазарджик за оказаното му пълно съдействие в създаването на документалната лента, като са му предоставили фотографии на града за 17 и 18 век. Възстановяването на кулата е било посветено на 15 годишнината от чартирането на Ротари в областния град и зрителите видяха началото на строителните дейности, както и хората, включили се най-активно в проекта, възникнал по идея на арх. Христо Герасимов. В реализацията на плана участие имат и Лайънс клуб, както и Ротари клуб – Бесапара.