Вече можете да се ядосате на постовете на някого във „Фейсбук“ без да е нужно да го изтривате от познатите си. Също е възможно да покажете, че нещо ви натъжава. И дори можете да обичате. Бутонът за харесване от днес има 6 значения. Това са „Like”, „Love”, „Haha”, „Wow”, „Sad”, „Angry”. С тях можете да покажете 6 различни вида отношение – „харесване“, „обич“, „смях“, „учудване“, „тъга“ и „гняв“. За да ги използвате просто трябва да плъзнете мишката над обичайния „Like” бутон и ще изскочи малък прозорец, от който да изберете желаната реакция.

Петте нови бутона бяха изпробвани от октомври миналата година в няколко държави, сред които Ирландия, Испания, Япония. От днес те са налице в цял свят, включително и в България. Бутонът „Like” за седем години, откакто съществува, стана едно от най-важните неща в социалната мрежа. Затова той ще остане, какъвто си е – вдигнат нагоре палец, а останалите няма да се натрупват на екрана и да объркват хората.

Новите бутони са избрани с преглед на постингите и на емоджитата, които се използват най-много от потребителите на „Фейсбук“. Емоджитата ще са еднакви по целия свят, но думите към тях ще са преведени. В българската версия обаче са преведени единствено „Харесва ми“ и „Любов“. Останалите 4 емоджита засега се изписват на латиница.