Четиринадесет деца от училище „Св.СВ. Кирил и Методий“ в гр. Пазарджик са отличени с Почетна грамота за участие в петия детски конкурс за рисунка „Рицарят в мен“. Конкурсът се организира за поредна година от командерия „Св.Св. Константин и Елена“ от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим и има за цел да популяризира християнските добродетели.

Всяко от децата е изобразило своето виждане за това как хората могат да си помагат и да вършат добро. Наградите им бяха връчени от художника Спас Киричев, който каза на децата, че техните рисунки ще бъдат включени в общоградска изложба, която ще бъде експонирана през март. Той благодари на децата за труда вложен от тях в начинанието, а също така ги похвали за добрите идеи и тяхната реализация.

От миналата година конкурсът от регионален стана национален и в него вземат участие деца от цялата страна. Ето и имената на наградените ученици – Габриела Янкова – 5 в кл., Озгюр Стоянов – 5 в кл., Асен Ангелов – 5 а кл., Йоско Пуров – 5 а кл., Камелия Минчева – 6 в кл., Соня Събева – 6 в кл., Фанче Митева – 6 в кл., Марче Аргирова – 6 в кл., Билян митев – 8а кл., Ники Митев – 8 а кл., Азусена Ценова – 7б кл., Димитър Илиев – 8б кл.и Илчо Янков – 8б клас.

Най -добрите десет рисунки ще получат награди, а произведенията им ще бъдат подредени в изложба в София, организирана от Велик Приорат България на Ордена на рицарите тамплиери.

20160224_141032 20160224_141038

Връчването на дипломите стана в присъствието на представители на командерия „Св.Св. Константин и Елена“, ръководството на училището и преподавателките по изобразително изкуство – Спаска Лукайчева и Златка Николова, които оказаха съдействие на децата за включването в конкурса.