Двадесет и шест годишен мъж е задържан в ПУ“Изток“, съобщиха от полицията във връзка със случая с 11 годиния ученик от ОУ“Димитър Гачев“ в Пазарджик.
Наша проверка установи следното 26 годишният е бивш възпитаник на същото училище. Около 11 часа преди обяд, той е влязъл в школото, за да търси директора, с когото имал според думите му уговорена среща. Бил е надлежно записан в училищната книга на входа от охраната на школото. Малко по-късно е напуснал училищната сграда. Навън играли деца от четвърти клас, тъй като било междучасие. Той издърпал Ташкън и му казал, че „баща му го вика“. Детето се уплашило, защото познавало мъжа, който е криминално проявен и малко преди да влезе в следващия час се обадило на баща си. Той тутакси пристигнал и се скарал с 26 годишният. След малко на мястото пристигнали и други роднини, коит осе включили в побоя над желаещия да отвлича Ташкън, разказа майка му Людмила. След като боят станал сериозен пристигнали и полицийски коли от участъка. Те са отвели побойника, който и в момента е на разпит.

Около 14 часа над двеста души бяха обсадили полицейския участък и настояваха за смъртна присъда на мъжа „отвлякъл“ детето. Оказа се, че то всъщност е присъствало на всички учебни часове и в момента си е у дома.

Просто за кратко време около полицейския участък, където се изяснява случая са се събрали много жители на квартал „Изток“ и за това се е създала подобна „инфарктна“ ситуация, както и слухове за отвличане.