Столични криминалисти задържаха четирима мъже, заподозрени в съпричастност към извършен вчера на Околовръстния път на София побой, съобщиха от пресцентъра на МВР. Повдигнати са им обвинения и с прокурорско постановление мярката им е удължена за 72 часа

В резултат на предприети бързи оперативни и заградителни действия, в нощните часове вчера, служители на СДВР задържаха четирима мъже на възраст между 25 и 46 години, заподозрени в извършен побой.  Полицейските действия бяха предприети, след като вчера към 17.40 ч. бе получен  сигнал за пострадал при побой мъж. Според първоначалните данни, два автомобила засичат кола, движеща се по Околовръстния път в София.

От тях слизат трима, които нападат и бият 30-годишния водач на засеченото превозно средство. По информация към момента, причина за агресията бил подаден им звуков сигнал заради движение с висока скорост. Пострадалият мъж е потърсил медицинска помощ в болнично заведение. Четиримата мъже – .М.М., Христо Христов, Георги Близнаков от Пазарджик и А.Г., криминално проявени,  са отведени в столично районно полицейско управление.   Работата по установяването на съпричастността им към извършеното престъпление продължава в рамките на образувано досъдебно производство. Днес Софийска районна прокуратура ги привлече като обвиняеми и удължи срока им на задържане за 72 часа. Предстои утре СРП да внесе искане до Районния съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

25близнаков

Биячът с палката /този, който прави селфито/ – Христо Христов е задържан. Този до него, който тръгва да вади пистолета е Георги Близнаков, от Пазарджик, на около 45 г. Нереализиран кикбоксьор, барета, парашутист и т.н. До сега работил като охранител в дискотеки в Студентски град и Банско – също е задържан. Третия на задната седалка не е сред задържаните.

Още по темата – ТУК