Оставено без надзор 2-годишно момче е паднало от осмия етаж на блок на бул. „България“ в Харманли снощи, съобщиха от полицията.

В 20,05 часа в РУ Харманли е бил получен сигнал, че на тревата зад блока лежи дете в безпомощно състояние. Пристигналият незабавно автопатрул е установил, че това е 2-годишно момче, живеещо в същия блок. Детето е транспортирано до ЦСМП Харманли, откъдето е изпратено в МБАЛ Хасково с фрактури на шийните прешлени, таз, основа на черепа, наранявания на белия дроб. Оттам е транспортирано до „Детска хирургия” Пловдив с опасност за живота.

От извършения оглед станало известно, че детето е било в стая заедно с дядо си, който излязъл и го оставил за малко само. Когато се върнал видял, че детето го няма,  прозорецът бил отворен, а под него имало табуретка. В жилището са били още майката и бабата на пострадалото дете. Работата по изясняване на случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Детето е с разкъсан черен дроб, разхерметизиран бял дроб, тежка черепно-мозъчна травма и с фрактури на таза и шийните прешлени. В момента лекарите от пловдивската детска хирургия се борят за живота на момченцето. В близките часове трябва да се вземе решение какви неотложни хирургически интервенции да бъдат направени, за да се облекчи състоянието на детето.