Продължават активните и целенасочените действия на служителите от звената на ОДМВР-Пазарджик по разпоредените от Главния секретар на МВР мерки, съобщи говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов.

От вчера до днес в хода на специализираната полицейска операция са установени 8 извършители на престъпления. Петима водачи са засечени да управляват автомобилите си с концентрация на алкохол между 0.5 и 1.2 промила. Съставени са 51 акта за установяване на административни нарушения и 35 фиша. Проверени са 579 лица и 386МПС, 60 питейни заведения, хотели, къщи за гости, игрални зали. Инспектирана е дейността на 10 охранителни фирми.

Установени са извършител на палеж и водач неподчинил се на разпореждане на полицейски орган. По време на акцията през нощта на четвъртък срещу петък екипи на РУ-Пазарджик били позиционирани в района на кръстовище между улиците „Александър Стамболийски” и „Стоян Ангелов” в областния град.  Униформените забелязали лек автомобил движещ се в насрещното движение с включени дълги светлини. Това им се сторило доста съмнително и те предприели действия за спиране и проверка на возилото. Водачът, който видимо бил неадекватен спрял по средата на платното и не се подчинил на разпорежданията да премести автомобила за да не пречи на движението и да изключи двигателя. Вместо това натиснал педала на газта и продължил по пътя си, като така осуетил действията на органите на реда. Автопатрул го последвал до една от улиците на съседното село Юнаците. Там водачът бил задържан и е установена самоличността му. Оказало се,че това е Т.Б.-45г. от гр.Нови Искър, служител в едно от звената на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” при Министерство на правосъдието в столицата. Той е задържан за срок от 24 часа заради действията си, с които умишлено пречи на полицейските органи да изпълнят задълженията си по служба. Отказал е за бъде изпробван с дрегер, дал е кръвна проба за лабораторен анализ.

На 01 март около 03.00ч. в РУ-Панагюрище бил получен сигнал за запален автомобил „Фолксваген”. Незабавно на мястото пристигнали екипи на пожарната и полицейското управление. Огънят бил изгасен, но возилото изгоряло напълно. Колата е собственост на панагюреца П.Я.- 53г., но е ползвана от сина му И.Я.- 28г. Незабавно били извършени действия по разследване на извършеното престъпление. В хода на провежданата на територията обслужвана от  РУ-Панагюрище полицейска операция е разкрит  извършителя на палежа. Оказало се, че това е К.С.-30г. – жител на средногорския град. Той е задържан за срок от 24 часа, като е разпитан пред съдия от Районен съд-Панагюрище. Там той е направил пълни самопризнания, като автор на престъпното посегателство. Спрямо него се води дознание, а работата по случая продължава.