Кметът на Общината Марин Рачев се обяви за рестарт на детско-юношеския футбол в град Септември. Днес градоначалникът проведе среща със собственикът на ДФК „Орлета”(Пазарджик) – Валентин Карагьозов, който до преди само 3 години работеше със сърце и душа за детско-юношеския футбол в Септември. По този повод наш репортер потърси за повече подробности бившият капитан и треньор на Локомотив(Септември):

„Марин Рачев декларира, че иска да се поставят едни нови и здрави основи на футбола в Септември. Във връзка с това ще се започне буквално от нулата, на чисто. Стартираме селекцията на деца от най-малките – 1,2,3 и 4 клас, които ще водят занимания под ръководството на Димитър Табаков съвсем скоро”, разкри Валентин Карагьзов. „Ще гледам да помогна с каквото мога.

Аз съм тръгнал от Септември в треньорския занаят и имам сантименти към футбола в този град. Не ми е безразлично, че до преди 3 години децата и юношите на Локомотив и после на ЧФК Рачев бяха фактор в областните първенства по футбол, а след това буквално за отрицателно време всичко се занули. Оставих 80 млади момчета в школата. Два месеца по-късно Септември нямаше представителен юношески тим, а детският беше последен в класирането, припомни Карагьозов. На първо време Димитър Табаков ще тренира децата на изкуственото игрище до недостроената гимназия.

Там ще се провеждат ежедневни занимания. Методиката за обучение ще бъде предоставена от мен на Локомотив 1925. Имам уверението на Марин Рачев, че децата, които започнат тренировъчен процес ще бъдат екипирани, а треньорът ще има всички необходими за обучението им пособия и аксесоари. Всичко ще бъде безплатно за тях.

Искаме нещата да се случат, както са били до преди 2012-та година, защото оказа се, че с лека ръка предишното общинско управление е затрило школата и сега спешно трябва да се предприемат мерки за нейното възраждане”, коментира Карагьозов. Той подчерта, че, ако футболът е продължил развитието си по начертания от Марин Рачев план сега в мъжкия тим нивото би било безсъмнено много по-високо и то само с местни кадри, за което феновете в Септември винаги са пледирали.