Седем училища, 120 деца, огромно количество доброта, желание да покажеш своите способности, но и да помогнеш на останалите. Това е равносметката от шестото издание на конкурса „Рицарят в мен“ организиран от командерия „Св.Св. „Константин и Елена“ към Ордена на  рицарите тамплиери от Йерусалим – Велик приорат – България. Днес в Пазарджик бе открита градската изложба с рисунките на децата взели участие в конкурса. Петнадесет от тях ще продължат участието си в него, като техните творби ще бъдат изпратени на национална изложба, която ще се открие в София, обяви командер Димитър Боянов, който благодари на децата за тяхната активност и съпричастност.  Благодарност към тамплиерите пък отправи директорката на Младежки дом – Пазарджик – Инна Церовска, която припомни, че те са в основата на възобновяването на библиотеката към дома. „Очаквам ви в „Станция библиотека“ – обърна се тя към младите пазарджиклии.

09рицарят в мен5

 

Инициатор за създаването на конкурса е скулпторът Спас Киричев, който връчи наградите на отличените петнадесет деца. Всички останали си тръгнаха от церемонията с почетен диплом.

За първи път пък се проведе и конкурсът за есе по същата тема. Четири деца от ОУ“Проф. Иван Батаклиев“ поставиха началото. Днес те също получиха почетни дипломи. Изложбата е експонирана във фоайето на Младежки дом – Пазарджик и ще остане там още десет дни.

09рицарят в мен1 09рицарят в мен2 09рицарят в мен3 09рицарят в мен4 09рицарят в мен6 09рицарят в мен7 09рицарят в мен