Камера на търговски обект в района на Моста на Лютата е записала предполагаемият извършител на убийството на Татяна Стоянова, съобщиха от Софийска градска прокуратура. В момента тече идентификацията на човека, който най-вероятно е изпратил смъртоносните патрони в тялото на 34 годишната жена на 12 януари м.г. Разследването за показния разстрел ще бъде удължено за пореден път, тъй като се налага да бъдат разпитани още хора във връзка със случая.

От година насам различни отговорни лица, включително и министърът на МВР Румяна Бъчварова уверяват, че има напредък в разплитането на случая, но никой не е дал конкретен отговор на въпроса – какъв е напредъкът? Преди месец в Пазарджик главният секретар на МВР – Георги Костов се мотивира със „следствена тайна“, но заяви, че по случая се работи и ще има резултат.

Според криминалисти не е изключено Татяна Стоянова да е познавала килъра си, ако се съди по липсата на реакция от нейна страна по време на убийството. Въпреки че убийството бе извършено в оживен район и в час, в който наоколо е било пълно с хора, никой от разпитаните до сега не е чул вик за помощ или друга индикация за случващото се престъпление.

От прокуратурата отказват да съобщят каква е версията по която се работи при разследването, до момента не е открито и оръжието, с което е извършено покушението. Ако заснетият от камерите килър не е в базата данни от криминалния контингент на МВР, вероятността да бъде разкрита самоличността му е минимална. Убиецът на е оставил никакви следи на местопрестъплението.