Пазарджиклийката Янина Кашева е сред участниците в стартиралият снощи по Нова телевизия български сериал „Откраднат живот”. Тя си партнира с актьорите Стоян Алексиев, Димо Алексиев, Александър Алексиев, Радина Думанян и Йоана Буковска-Давидова обличат белите престилки, за да влязат в главните роли. Към тази звездна компания се присъединяват още Мария Каварджикова и Марта Вачкова. Тази вечер в 20 ч. следва вторият епизод.

Кариерата на Кашева започва на сцената на нашия театър, където тя прави невероятна роля на Жулиета, а театралният Ромео /Иван Танев/ става неин житейски спътник. Познавачите на тогавашния театрален живот припомнят, че точно в същия период пиесата на великия Шекспир се поставяла на четири български сцени, две от тях софийски. Някому хрумнало да покани и четирите трупи да изиграят в една и съща седмица пиесата в София, а критиците отличили именно пазарджишката постановка като най-добра.

08yanina1

Янина Кашева е родена на 8 юли 1955 г., завършва ВИТИЗ през 1978 г. при проф. Надежда Сейкова. Първата и месторабота е ДКТ „Константин Величков“ в Пазарджик. Името на Янина Кашева нашумя след участието и в невероятният „Всичко е любов“. Там тя си партнираше с друга голяма звезда – Иван Иванов.

09янина-иван

„Всичко е любов“

Печели награда за женска роля за филма „Всичко е любов“. През 1984 г. печели наградата на САБ за най-добра актриса за ролята си на Ева в пиесата „Г-н Пунтила и неговият слуга Мати“, режисирана от Леон Даниел. Майка е на две момчета. Виктор също е актьор, а Николай избира да се занимава с икономика.

 

В новия сериал „Откраднат живот”, Янина Кашева се превъплъщава в ролята на алкохолизирана лекарка, която в миналото става свидетел на зловещо престъпление. Младият лекар Генадиев подменя детето си с чуждо, защото разбира, че неговото е неизлечимо болно и шансът да оцелее е нищожен. Завръзката на филма е в новогодишната нощ на далечната 1982 -ра, а действието се развива в наши дни. Стоян Алексиев за първи път ще си партнира на малкия екран със своя син – Александър.

Младият актьор Александър Алексиев смело и уверено следва стъпките на баща си – Стоян Алексиев. След като завършва престижния Adelphi University в Ню Йорк, се установява в Лондон, където има редица роли в Лондонския театър. Александър дори стига до Холивуд, а за ролята му на охранител на руски олигарх, изигран от самия Кенет Брана, получава множество комплименти и възможността да си партнира с имена като Кийра Найтли и Кевин Костнър. В „Откраднат живот” той влиза в ролята на лекар, който първо е бил пациент, прекарал е цялото си детство в болничните стаи и буквално дължи живота си на медицината, затова съвсем естествено ѝ се посвещава изцяло.

В „Откраднат живот” Димо Алексиев ще облече бялата престилка, за да влезе в ролята на Калин. Той е познат на българската публика с ролите си в Народния театър, както и с участието си в хитовите продукции „Дзифт”, „Лора от сутрин до вечер”, „Живи легенди” и редица български сериали. Калин е от докторска фамилия, израснал е с проблемите на пациентите и лекарите и за него изборът на професия също е предначертан. Неговата голяма лична и професионална цел е да докаже, че е достоен за лекарската си фамилия и да израсне като професионалист извън сянката на родителите си.

Носителка на „Аскеер” 2015 за Изгряваща звезда и номинирана за „Икар” 2015, Радина Думанян е изключително убедителна в ролята на очарователната Биляна. Зад привидната си сдържаност тя крие силни емоции, причина за множество драматични обрати в сериала „Откраднат живот”. Биляна Захариева е млад и амбициозeн анестезиолог, с идеалистични разбирания за професията. Тя се отнася сериозно и задълбочено към всеки отделен случай и не допуска излишни рискове. Неин избраник е Калин, синът на директора на болницата проф. Генадиев, с когото имат силна връзка, подкрепяна изцяло от двете фамилии – Генадиеви и Захариеви.

Звездата Йоана Буковска-Давидова, доказала своя талант както на малкия и големия екран, така и в театъра, ще изиграе сложния образ на майката на Биляна – Виолета Захариева. Тя е властна жена, която е двигател на задкулисните игри в болницата и не пропуска възможност да се възползва от слабостите в здравната система, за да се облагодетелства лично. Безспорно е, че тя управлява семейството, грижи се за просперитета и бъдещето на съпруга си – АГ специалиста доцент Захариев, и дъщеря им Биляна. С драматичния си талант Йоана Буковска пресъздава сложен и многопластов образ. Героинята ѝ е дълбоко манипулативна и съумява да намери приемливо оправдание дори в най-противоречивите си действия.

Носителката на две награди „Аскеер” за главна женска роля Мария Каварджикова ще влезе в ролята на Евгения Генадиева. Скромна жена и добра съпруга на директора на МБАЛ „Свети Кирил” д-р Генадиев, когото дълго време не успява да дари с наследник. Евгения няма общо с лекарската професия, но целият ѝ живот косвено е свързан с нея заради мъжа ѝ, сина ѝ и приятелското им обкръжение. Тя се радва за професионалните успехи на любимите си мъже и преживява с тях всяка загуба, но има нещо, което не знае. Една голяма и тъмна тайна тегне като прокоба над семейство Генадиеви – любимият ѝ и дългоочакван син не е нейна рожба.

Цялата завръзка започва на 31 декември 1982 година, когато след много опити и дълго очакване Евгения Генадиева ражда сина си. Малкият наследник на д-р Генадиев се ражда с тежка сърдечна малформация, която по онова време завършва фатално в голям процент от случаите. По същото време се ражда и друго бебе – здраво момченце, чиято майка умира непосредствено след раждането. Д-р Генадиев е изправен пред най-голямата дилема в живота си – да се намеси ли в съдбата, погазвайки Хипократовата клетва и човешките закони, или да приеме тежката си участ.

В историята се намесва и педиатърът д-р Кръстева, която е близка с д-р Генадиев и ще се превърне в „грозен белег от миналото му”. В ролята на д-р Кръстева влиза голямата българска актриса Янина Кашева, позната на зрителите от култовия български филм „Всичко е любов”.

 

Не такъв е случаят с главната сестра на болницата. Общоизвестен факт е, че именно Главната сестра е „душата и сърцето” в един екип, от нейния характер и поведение зависи цялостният климат в болницата. Интересният образ на главната сестра в „Откраднат живот” е поверен на любимата на зрителите Марта Вачкова, на която ролята пасва идеално.