Екип от служители в сектор „Криминална полиция” при РУ-Пазарджик вчера сутринта са извършили претърсване в къща, намираща се в пазарджишкото село Мало Конаре. Така било установено, че собственичката съхранява вътре 42 къса с цигари и около 600 грама сух нарязан тютюн, всичките без бандерол. Акцизната стока е иззета, а спрямо жената е образувано бързо производство.

Продължават активните ежедневни действия на служителите от структурните звена на ОДМВР-Пазарджик във връзка с разпоредените от Главия секретар на МВР мерки с акцент към противодействие на битовата престъпност.

През изминалото денонощие са регистрирани 5 заявителски материала, като са разкрити 3 престъпления. Трима са задържани в ареста за срок от 24 часа. За извършени нарушения са съставени общо 43 акта и наложени 23 глоби с фиш. Извършени са проверки на 360 лица и 230 моторни превозни средства. 61 хотели, къщи за гости, хижи, питейни и увеселителни заведения и игрални зали са станали обект на проверка. Засечени и проверени са 47 криминално проявени лица представляващи интерес за органите на реда.