Прокуратурата в Пазарджик ще обжалва решението, с което съдът пусна под парична гаранция от 3000 лв. шофьора, прегазил с джип 70-годишен пешеходец, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура – Димитрия Ганчева. Изненадващо магистратите пуснаха вчера Иван Янакиев под парична гаранция.

В понеделник близките на прегазения мъж, подкрепени от десетки граждани на Пазарджик, излизат отново на протест пред Съдебната палата, каза единият от синовете на прегазения Никола Лазаров – Еленко. За него и брат му Макс решението на съда е обида. Синът на жертвата смята, че ако шофьорът излезе на свобода, ще причини ново убийство на пътя или ще се укрие в чужбина.

Близките настояват да бъде отстранен наблюдаващият прокурор Стефан Янев, тъй като от самото начало водил делото към задънена улица. Съдът освободи под парична гаранция водача с мотива, че за смърт по непредпазливост на пътя по закон не може да остане в ареста повече от два месеца, а срокът вече е изтекъл. Това бе потвърдено и от председателят на Окръжна прокуратура Васил Малинов.

Още за вчерашното дело – ТУК