Посвещаваме месец март на театъра, съобщи директорката на Младежки дом – Пазарджик – Инна Церовска. Преди началото на Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“ през април, в Младежки дом Пазарджик гостуват три професионални монологични спектакъла и автора на книгата за Катя Паскалева Георги Тошев. Зрителите, които се включат Мартенския театрален маратон, стават учредители на наградата на публиката в Младежкия театрален фестивал.

Участието в Мартенския театрален маратон е реална и ценна подкрепа за младите хора по пътя им към голямата сцена! Това дава право да се посетят всички събития, включени в Мартенския театрален маратон, както и всички събития, включени в Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“ в периода 1-5 април.

Представления:

14.03.2016, 19:00 ч., Голяма зала

ИЗРОД

Моноспектакъл на Тигран Торосян

по текстове на Джон Легизамо

Режисьор: Атанас Атанасов

Музика: Румен Бояджиев-син

1795757_575170462561410_2003207055_n

Как се ражда едно емигрантско бебе, как тайно се онанира в банята, какви са хлапашките секс напъни и размисли за американската мода на обрязването…

„Изрод“ е забележително саркастична автобиографична изповед на един млад латино в страната на неограничените възможности, от самото раждане до неговия първи сблъсък с шоубизнеса. Основно се набляга на връзката баща-син. Доколкото въобще я има… Като цяло спектакълът е брутален, на моменти вулгарен, точно каквато е самата действителност в гетата в Америка. Иронията на този скандално откровен монолог е убийствена. Тя е ключът към успеха на пиесата, която е хит на Бродуей и има пет номинации за наградата Тони. Това е един изродски моноспектакъл, поднесен от талантливия актьор с арменски произход Тигран Торосян по текстове на Джон Легизамо.

21.03.2016, 19:00 ч., Голяма зала

РАЗКАЗИ ОТ БЪЧВАТА

Авторски моноспектакъл на

Димитър Иванов

Режисьор: Димитър Стефанов Сценография: Йордан Иванов,

Димитър Димитров, Полина Христова

8364_650_

Какво се случва с човек, когато достигне дъното на бъчвата? Оттласква се от него или се смесва с утайката? Дали надеждата може да бъде открита дори там, сред тинята?

Представлението успява да накара зрителя за момент да забрави проблемите от ежедневието и да стане съпричастен към съдбата на Джаки и неговите три кукли. На сцената всъщност има не един, а петима актьори (шест дори, ако броим и Рупърт), всеки от които притежава своя собствена идентичност. Разбира се, накъде без неизменната и вечно актуална тема за любовта, която е засегната и тук.

Спектакълът „Разкази от бъчвата“ е дебют на Димитър Иванов като актьор и на Димитър Стефанов като режисьор. И двамата са завършили актьорство за куклен театър при проф. Жени Пашова.

 

23.03.2016, 19:00 ч., Голяма зала

Георги Тошев представя книгата си

„ КАТЯ ПАСКАЛЕВА. ЖЕНИТЕ В МЕН“

19243

Странница, скитница, актриса. Жена с тайни. Книгата „Жените в мен“ се опитва да подреди пъзела на един рано прекършен живот, да разкаже историята на една от най-популярните и обичани български актриси. Журналистът Георги Тошев ни представя личен архив на актрисата – нейните дневници и бележки, последното ú интервю преди да замлъкне, повалена от коварна болест.

„Катя Паскалева не беше светица. Не беше и грешница. Артистка. В живота и кариерата ѝ се оглеждат лицата на толкова много жени, които изигра, преживя и дари на публиката. Тя обичаше да предизвиква съдбата. Да я надхитря понякога… Катя беше мълчалива, но пълна с истории. Смехът ѝ можеше да превземе стаята за миг, а тишината, която носеше със себе си, да те накара да потънеш в мислите си.“

Георги Тошев, август 2015 година

28.03.2016, 19:00 ч., Голяма зала

ЖЕНАТА Е СТРАННО ЖИВОТНО

flaer

Една неуспяла, безработна актриса си търси работа, а между другото и мъж. Всяка сутрин се буди с решението този ден нещата да се случат и всеки ден се вживява в ролята на различна жена…или по-скоро различно животно… Ще прекарате една абсурдно смешна седмица с нея и лудите ú приятелки.

Дали ще намери това, което търси някъде между дългите опашки за поредния кастинг, разходките в огромна картонена рекламна кутия, или на поредното предаване, в което е платена публика?

Ще Ви оставим да разберете сами. Но едно е сигурно, тя ще ви разсмее до сълзи и ще ви накара да я обикнете. Едно one lady show с една китара и една безумно огнена актриса, която няма да забравите – Яна Огнянова.

Сценарий и постановка: Здрава Каменова