Българско кино общество организира детска работилница по анимация като част от програмата на киноклуба за деца, който се провежда в Театрална къща „Пластилин“. (Киноклуб за възрастни се провежда в Младежки дом).

Работилницата е посветена на изрезковия тип анимация, в който децата рисуват сами своите герои, изрязват ги и с помощта на професионални аниматори ги „съживяват“. Тя е подходяща за деца на възраст между 7 и 12 години.

Заниманията по анимация ще се водят от известните български режисьори-аниматори Радост Нейкова и София Илиева в два поредни дни в „Театрална къща „Пластилин“:

19.03 (събота) от 11:00 ч. до 13:30 ч.

20.03 (неделя) от 11:00 ч. до 13:30 ч.

Прожекцията на създаденото от децата произведение ще се състои на 21 март (понеделник) от 18:00 ч. в Театрална къща „Пластилин“.

София Илиева и Радост Нейкова са автори на филма „Как Сърдел направи ремонт“, чиито отличия включват:  Награда за най- добър анимационен филм- Българска Филмова Академия 2015; Награда за най- добра режисура на анимационен филм-Българска Филмова Академия 2015 ; Диплом в категорията детски филм- Международен анимационен фестивал „Златната монета на Константин“ (Сърбия); Диплом за техническа креативност- фестивал „В Двореца“.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Работилницата по анимация е само първото от серия занимания, насочени към деца и младежи. Следете сайта http://filmsociety.bg/kinoklub за други подобни събития, както и фейсбук страницата ни https://www.facebook.com/filmsocietybulgaria