20160308_100128

Красивото пролетно цвете, което ви накара да отворите този текст струва само лев и половина, а внася толкова много настроение в офиса или дома ви. Ще го откриете в цветарница „Орхидея“, която предизвика интереса на над  седем хиляди читатели, заради гигантския букет от сто червени рози, за който ви разказахме на 8 март – ТУК.

Заради това полюбопитствахме да научим малко повече за мястото, което предизвика толкова много емоции миналата седмица.

Цветарски магазин „Орхидея“ отваря врати точно на Димитровден миналата година, стана случайно, разказват днес собствениците – сем. Киричеви. Цветята са тяхна страст от двадесет години насам. Предлагаме голямо разнообразие от саксийни растения,керамични саксии, кошници, кашпи, стъклени съдове, торфопочвени смески, препарати. Също така и много пъстри букети, цветни аранжировки с пясък, аранжировки с бамбук, кошници с цветя и венци, казва Славка Киричева.

20160314_124106

Освен саксийни растения фирмата има богат асортимент от луковици, декоративни дръвчета, а също така може да ви помогне и при озеленяването на вашия двор. Като казвам помогне, това включва – изработване на план за затревените площи, настилане на чимове, монтаж на капково напояване за райграса и малките алпинеуми, които ще украсят вашата градина, превръщайки я в място за отмора и развлечения. Но да се върнем на магазина, първо той се намира на изключително удобно и централно място, за да бъде полезен на всеки, който има нужда от съвет, букет, саксийно растение, кошница или всичко, от което вие се нуждаете, за да зарадвате близък човек. За да откриете цветарницата трябва да знаете, че тя се намира точно до кафе „Заппа“ срещу входа на Адвокатурата. Над самия магазин има офис сграда с адвокатски и фирмени кантори.

20160314_124724

Адресът на магазина е ул. „Иван Вазов“№8

Важно е и това, че ако нямате време и възможност, специален ваш пратеник ще отнесе цветята – изненада до предварително посочен от вас адрес. Би било добре обаче да направите предварителна поръчка и заявка за букета, за да може той да бъде изработен подобаващо. Към видовете дейности извършвани от цветарницата успешно можем да добавим – изработка на суха аранжировка за дома, по избор на клиента. Украса за кръщенки, рождени дни, сватбени тържества и фирмени коктели.

20160314_123639

Характерно за цветарницата е това, че тук всеки букет е индивидуален и неповторим. Когато се приготвя, стилистката на магазина се интересува от работата, заниманията и предпочитанията на човека, за който е предназначен букета, за да може изненадата да бъде изключително запомняща се. Вчера бе приготвен подърк за тийнейджърка, която мечтаела за нови дънки на рождения си ден. Майка й решила да ги подари, но вместо отделно да има букет, той бил „монтиран“ в джоба на дрехата.

Получи се много оригинален подарък, разкзва консултант – продавачката. Ежедневно тук идват хора, които искат да зарадват своите близки или приятели, но не знаят по какъв начин да го направят, добавя г-жа Кръстева. Тогава на помощ идва креативността ни, работим изключително с естествени материали, те са български и тук няма да видите кичозните китайски украси за букети.

Това към което се стремим е освен уникални, да бъдем креативни и много гъвкави по отношение на клиентите си. Нашата аранжировка има по-младежко, може би по-абстрактно излъчване. Не гоним масовия вкус, имаме собствен почерк и всеки букет носи различно чувство, символика и настроение.

Често в магазина идват хора, които освен цвете искат да подарят и бутилка изискано вино. Ето защо не се изненадвайте, като видите стелажите, където ще откриете освен традиционните пенливи вина, подходящи за всякакъв повод и трапезни, както и десертни вина от най-престижните български изби.

Това дава още една опция за вашия подарък, освен, че можете да го изпратите на адрес, букетът може да бъде придружен и с бутилка класно вино. Към кошницата за разкош можете да добевите и кутия шоколадови бонбони или бижу. Всичко зависи от вашето въображение и желание да направите нещо необичайно за любимите си хора.

20160314_124344

За да поръчате, позвънете на 0988 77 16 36. Това е телефонът на цветарска къща „Орхидея“, където очакват вашата поръчка от 9 до 19 часа, всеки ден, без неделя, когато е единственият почивен ден на магазина.

20160314_123921 20160314_12393620160314_123606