За 18 ч. утре в зала „Устрем“ на Младежкия дом  е насрочено поредното представление на младежки театър „Приятели“ –  „Колекционерът“. Автор на пиесата е Джон Фаулз, а драматизацията на Виолета Минкова. Режисьор е Александър Братоев, а в ролите ще видим Симона Копривщенова – Миранда и Мариан Дулчев – Фердинанд. Премиерните постановки минаха при голям успех на 1 и 2 март.

„Колекционерът“ е разтърсваща история по едноименния роман на английския писател Джон Фаулз великолепно драматизиран от Виолета Минкова. Имената на героите в нея – Фердинанд и Миранда – създават аналогия с някои от главните действащи лица в пиесата “Бурята” на Уилям Шекспир.

Фердинанд е самотен млад мъж, чиято страст е да колекционира пеперуди. Той спечелва много пари от игра на билярд и купува усамотена къща в провинцията, замисляйки пъклен план. Той решава да прибави към колекцията си «най – редкият и ценен екземпляр» – красивата Миранда, която преследва от много време. Но може ли любовта, която той очаква, да се получи просто ей така, като я затвори в клетка?…
Това е най – новата премиера в афиша на Младежки театър „Приятели“ към Младежки дом Пазарджик. В нея участват двама от най – изявените възпитаници на ръководителя Александър Братоев, който е и режисьор на спектакъла.
Насилственото отнемане на свободата като средство за постигане на целите, манията за притежание, болезнената самота от една страна и свободолюбивия дух, стремежа към себеразвитие, желанието за пълноценност в обществото от друга – това са само част от темите, които засягат героите в общуването помежду им.
Ето и някои от посланията, които младият творчески екип се надява да достигнат до зрителите на постановката:
„Ако обичаш някого, дай му свобода!“
„Насилието не решава проблеми, то ги създава!“
„Не позволявай на низките страсти да надделеят в Теб!“
Спектакълът е изключително динамичен с напрегнат сюжет и ефектна музика.