Издирва се жената от снимката, тя не е престъпник, хората които искат контакт с нея, желаят да и помогнат, а повод за издирването стана следният постинг:

„Пътувайки с влака във вечерта на деня, в който трябваше да си простим, тази баба сподели купето ми. Беше на 85 г, излязла от болница и пътувайки сама от София за Септември. Вместо чанта, багажа беше сложила в пластмасова кофа, завита с найлонка. Вътре се виждаха кремвирши, явно от обедното меню в болницата. Извади дребни монети и взе да ги брои. Увити в найлонов плик…не повече от 2лв. Дожаля ми и й дадох, каквото имах …..кроасани и някой лев за хляб. Помоли ме да я събудя….изхлузи маратонките…явно дадени от някой и заспа. Как да Ви простим на Вас…господа управници …това са нашите родители…такава ли участ заслужават? Аз не Ви прощавам!“ – тези редове написа във фейсбук Мария Пенчева от Пазарджик в неделя вечерта. А днес историята продължава – „Трогна ме съпричастността на хората и желанието да помогнат на възрастната жена. Ще се опитам да я намеря. За часове, много хора са споделили моят пост. Радвам се, че трудното време в което живеем, не ни е направило все още коравосърдечни и има добрина в човешките сърца“.

Най-важно е да останем хора и решихме да се включим в инициативата на Мария. Ето защо молим всеки, който познава жената да ни пише или остави коментар под статията, за да я открием и видим, с какво можем да помогнем. Ще потърсим и съдействието на общинското ръководство на Септември в лицето на кмета Марин Рачев. Надяваме се той също да подкрепи инициативата.