17цветанов1

Tрябва да защитим интересите на Велинград – градът с най-голям дебит на минерална вода в Европа. Трябва да дадем пълна гаранция на хората, че градът няма да се превърне в място за рудодобив, вместо в спа столица на Балканите. Това казах по време на срещата ми с жители на Велинград, на която присъстваха представители на Сдружението на хотелиерите и представители на неправителствени организации, съобщи на фейсбукстраницата си Цветан Цветанов. Благодаря на цялата общественост на Велинград, че показаха, че тук има едно наистина активно гражданско общество. Благодаря на кмета Костадин Коев, на депутата Димитър Гечев и на председателя на ОбС Бельо Мандраджиев – това са хората, с които винаги сме говорили как да извадим Общината от тежкото финансово състояние, в което се намира и да превърнем Велинград в по-приятно място за живеене.

Водил съм разговори с финансовия министър Владислав Горанов, с министъра на екологията Ивелина Василева и с премиера Бойко Борисов. Кметът на Велинград ще бъде в София в понеделник и вторник, ще проведе срещи в съответните министерства, за да защитим интереса на жителите на Велинград. Поели сме ангажимент да създадем добра среда за живот в малките населени места, защото трябва да защитим интереса на над 40 000 жители, които постоянно живеят тук. Трябва да защитим и интереса на туризма. От 13 до 16% от БВП влизат в държавния бюджет именно от туризъм, допълва зам.председателят на ГЕРБ.

В мое лице спечелихте голям радетел за защита на туризма във Велинград. Трябва да защитим интересите на града с най-голям дебит на минерална вода в Европа. Трябва да дадем пълна гаранция на хората, че градът няма да се превърне в място за рудодобив. Това каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра й.

Акцентът на срещата бе свързан с дискусия за предстоящо откриване на волфрамова мина във Велинград. На зам.-председателя на ГЕРБ бяха връчени две подписки срещу добива на волфрам със съответно 7777 и 11 000 подписа от жители на Велинград и още две декларации – от граждански сдружения и от името на четирите здравни заведения в общината. На срещата присъстваха народният представител от ПП ГЕРБ Димитър Гечев и кметът на Велинград д-р Костадин Коев, както и представители на Сдружението на хотелиерите и членове на неправителствени организации.